Optimizare website

Prima pagina » Optimizare website

Optimizarea website-ului:

Primul pas pe care il efectuam atunci cand optimizam un website pentru indexarea acestuia in motoarele de cautare este un audit care sa ne ofere un scor al website-ului. Pentru acest pas folosim doua tool-uri: GTMetrix si Google PageSpeed Insights. Cu cat scorul in aceste doua unelte este mai mare, cu atat website-ul va fi mai bine indexat in motoarele de cautare si vor fi puse pe o pozitie cat mai superioara. 

100% EVERYWHERE (1)

Cu cat un website este mai bine optimizat, interactiunea cu clientii va fi mult mai buna. Un timp mare de incarcare al unui website duce adesea la o reticenta sporita din partea clientilor astfel incat nu toata lumea doreste sa astepte, mai ales daca e vorba de website-uri cu livrare de mancare, unde clientii doresc sa plaseze o comanda cat mai rapid. 

De ce mizam pe optimizare?

Sa luam spre exemplu un website cu un scor in GTMetrix de 50% performanta si 75% structura (scoruri relativ decente) si un website cu 90% performanta si 95% structura. 

Website-ul cu 50% performanta si 75% structura va fi indexat de aproximativ 3 ori mai prost, chiar daca de foarte multe ori calitatea produselor este mai buna, decat un site care poate nu are aceleasi produse la fel de bune, dar este mult mai bine indexat, avand un scor foarte bun al optimizarii si performantei.

Optimizare CSS&JS

Optimizam scripturile folosite de un website si le comprimam cu ajutorul anumitor unelte pentru ca acestea sa fie livrate sub o forma care sa nu afecteze interfata utilizatorului, dar sa sporeasca performanta

Utiizarea Cache

In procesul de optimizare website, implementarea caching-ului permite salvarea temporară a resurselor website-ului pe dispozitivele utilizatorilor. Astfel, atunci când un utilizator revine pe website, elementele statice, cum ar fi imagini, fișiere CSS și JavaScript, pot fi încărcate mai rapid din cache-ul local, reducând astfel timpul de încărcare al paginii.

Optimizarea bazei de date

Ne asiguram de faptul ca website-ul are cea mai eficienta baza de date, eliminand toate interogarile si datele inutile de care website-ul tau nu are nevoie si care doar ingreuneaza activitatea acestuia, dar fara a afecta utilizatorii.

Optimizare prin Cloudflare

Utilizam o retea CDN oferita de Cloudflare care ofera o livrare mult rapida a continutului website-ului conectandu-se la un server foarte apropiat de clientul final de pe website, care nu va simti nici o diferenta de continut, dar care va avea o viteza dubla de incarcare, astfel incat va optimiza automat si imaginile website-ului, fara a scadea calitatea acestora sau dimensiunea lor. 

Scroll to Top